Blog

ASPS The Meeting 2013

15 Oct, 2013
ASPS The Meeting 2013

San Diego, USA

Godišnji kongres Američkog Udruženja Plastičnih hirurga (ASPS) održan je od 11 do 15. oktobra 2013. godine u San Diegu, Kalifornija. Najveći broj izlaganja odnosio se na najnovija dostignuća iz plastične i rekonstruktivne hirurgije.
 
asps-the-meeting-katarina
 
Dr Katarina Andjelkov predstavila je rad koji je ujedno i deo njene doktorske disertacije, gde je izložila svoje rezultate u korekciji retrakcije (opuštenosti) donjeg kapka nakon estetskih operacija. Sesija je bila posvećena estetskim operacijama lica, a pored nje izlaganje su imali i Dr Constatian, Dr Matarasso i drugi. Prezentacija je bila veoma uspešna zbog do sada ne predstavljenog pristupa ovoj problematici, a rad je prihvaćen i objavljen u najpoznatijem svetskom časopisu za plastičnu hirurgiju “Plastic and Reconstructive Surgery”.
 
asps-the-meeting-marcos
 
Profesor Marcos Sforza predstavio je dva rada na temu uvećanja grudi. Prvo istraživanje je bilo posvećeno nalazima i predlozima rešenja za probleme izazvane PIP implantima. Drugi rad se odnosio na aktuelne probleme uzrokovane implantima sa Biocell shell strukturom. Tom prilikom prezentovao je rezultate preko 22000 procedura povećanja grudi izvršene u bolnici gde je on medicinski direktor i uporedio učestalost komplikacija kod različitih proizvođača implanta. Prezentacija je bila veoma posećena, a u publici su bili visoki predstavnici svih najvećih svetskih proizvođača silikonskih implanta…