Grudi

Podizanje grudi (Mastopeksija)

Podizanje grudi (Mastopeksija)

Čvrste, lepo oblikovane grudi i naglašen dekolte su neki od najznačajnijih atributa ženstvenosti.
Nakon dojenja, gubitka telesne težine ili jednostavno starenjem, grudi mogu da izgube svoju jedrinu, promene oblik i postanu opuštene. To može dovesti do ličnog nezadovoljstva i gubitka samopouzdanja.
Podizanje grudi ili mastopeksija je hirurška metoda kojom se poboljšava izgled grudi uklanjanjem viška kože i reorganizacijom sopstvenog tkiva ili postavljanjem specijalnih implanta.

Cilj

Mastopeksija vraća punoću i čvrstinu grudi, poboljšava oblik, podiže bradavice i daje mladalački izgled vašeg dekoltea. Ova intervencija može da se obavlja samostalno ili zajedno sa drugim operacijama.

Postupak

Podizanje grudi vrši se najčešće u uslovima opšte anestezije, vreme trajanja je oko tri sata i zahteva jedno noćenje u bolnici. Višak kože se uklanja i areole se podižu na viši položaj što grudima daje mladalački i puniji izgled.

Oporavak

Zavoji se uklanjaju sledećeg dana nakon operacije. Savetuje se nošenje udobnih spotskih grudnjaka koji pružaju adekvatnu podršku tokom oporavka ili u nekim slučajevima nose se posebne elastične trake. Konci se uklanjaju dve nedelje nakon operacije nakon čega se možete vratiti svakodnevnim normalnim aktivnostima.