Grudi

Povećanje grudi

Povećanje grudi

 
Povećanje grudi je najčešća operacija poslednjih nekoliko godina kako u većem delu sveta, tako i među našim pacijentima.
Male, opuštene grudi mogu da naruše samopouzdanje i izazovu osećaj nezadovoljstva sopstevnim izgledom. Pomoćićemo vam da imate grudi kakve ste oduvek želeli ili kakve ste imali ranije.
Specijalno dizajnirani implanti učiniće da vaše grudi izgledaju veće, čvršće i privlačnije.

 

 
Tokom konsultacije objasnićemo vam sve vezano za implante, o raspoloživim oblicima implanta, veličinama i načinu izvođenja intervencije.

Cilj

Implanti povećavaju veličinu i poboljšavaju oblik grudi. Doprineće da se osećate ženstveno, atraktivnije i zadovoljnije sobom.

Postupak

Operacija se izvodi se u uslovima odgovarajuće anestezije, traje oko sat vremena i savetuje se jedno noćenje na klinici. Rez može da se postavi u pregibu ispod dojke ili na donjoj ivici bradavice.
U zavisnosti od veličine implanta i količine tkiva, implant se može postaviti ispod mišića ili ispod žlezdanog tkiva dojke.
Zavoji se skidaju narednog dana, savetuje se nošenje sportskih grudnjaka ili posebnih steznika u prvih nekoliko nedelja.

Oporavak

Povratak svakodnevnim aktivnostima je moguć 7-10 dana nakon operacije, a nekad i pre. Preostali šavovi biće uklonjeni do tada, a pošteda od fizičkih aktivnosti neophodna je u toku prvih osam nedelja. Osećaj u bradavicama privremeno može biti smanjen ali se vraća u normalu kada se organizam i grudi potpuno oporave. Ožiljci su mali, vremenom blede i postaju jedva vidljivi.
Postavljanje implanata ne remeti dojenje.