Lice

Obnova (transplantacija) kose

Obnova (transplantacija) kose

Hirurška intervencija kojom se obnavlja vlas na glavi kao i transplantacija dlake na što prirodniji način, rezultat su višegodišnjeg istraživanja. Ranije zastupljene tehnike podrazumevale su velike ožiljke i dugotrajni oporavak, a rezultati su podsećali na efekat koji je u literaturi poznat kao ”kosa lutke” (neprirodan izgled, veći broj dlačica koje rastu iz jedne rupe, veliki razmak među njima…).

Našim pacijentima nudimo novu metodu, FUE (Follicular Unit Extraction Unit), koja je sve popularnija u inostranstvu. Rezultat su transplantirane folikularne jedinice (jedna ili dve dlačice koje rastu zajedno), koje najbolje imitiraju prirodni rast kose, a bez vidljivih ožiljaka. Takve jedinice su izdvojene sa delova u kojima je gustina kose normalna i presadjene pod odredjenim uglom, u odredjenom pravcu, na odredjenoj razdaljini u delove gde je kosa proredjena i nedostaje. Adekvatno izvršena transplantacija je jedini način da kosa ponovo deluje prirodno. Rezultati su trajni, a vaš novi, mladji izgled zagarantovan.

Naši hirurzi se stalno usavršavaju u ovoj oblasti i preporučujemo vam da zakažete konsultaciju i porazgovarate o najnovijim dostignućima u oblasti transplantacije i sprečavanja opadanja kose.