Telo

Abdominoplastika

Abdominoplastika

Usled naglog gubitka težine često dolazi do trajnog rastezanja kože i slabosti trbušnih mišića. Mogu se pojaviti i strije, a koža na trbuhu postaje opuštena.

Jedini mogući tretman za ovo stanje je Abdominoplastika- operacija koja podrazumeva zatezanje oslabljenih mišića prednjeg trbušnog zida i odstranjivanje viška kože i masnog tkiva.

Cilj

Ovom operacijom vrši se reparacija mišića, zateže opuštena koža i preoblikuje trbuh. Moguće je odstraniti strije, posebno one koje se nalaze ispod pupka. Rezultat je ravniji trbuh, daleko jači i lepša i skladnija figura u celini.

Postupak

Operacija traje oko tri sata, izvodi se u opštoj ili u periduralnoj anesteziji, a potrebno je da boravite jednu ili dve noći u bolnici, što zavisi od vašeg dogovora sa hirurgom.

Rez je u donjem delu trbuha, sakriven u liniji koju prekriva donji veš. Drugi rez je napravljen da bi se oslobodio pupak od okolnog tkiva, a nalazi se unutar pupka.

Oporavak

Nošenje elastičnog pojasa je obavezno do dva meseca. Većina konaca se sama resorbuje, a ostali se uklanjaju nakon dve nedelje. Možete se vratiti na posao obično nakon dve do tri nedelje.

Vaš hirurg će vam objasniti kako da negujete ožiljak i dati ostale upute radi održavanja vašeg novog izgleda.