Telo

Lifting nadlaktica

Lifting nadlaktica

Opuštena koža unutrašnje strane nadlaktica čest je estetski, a može biti i medicinski problem usled iritacije kože prilikom trenja. Ova situacija se može pojaviti nakon velikog mršavljenja ili jednostavno u procesu starenja kada koža gubi elastičnost.

Naši stručnjaci mogu vam pomoći da smanjite obim nadlaktica, odstranite opuštenu kožu i da ponovno nosite košulje i majice bez rukava sa zadovoljstvom!

Cilj

Lifting nadlaktica, ili brahioplastika, preoblikuje unutarnji deo nadlaktice, uklanjanjem kože i/ili masti iz regije izmedju pazuha i lakta.

Postupak

Zahvat se obavlja u opštoj ili lokalnoj anesteziji sa sedacijom, zavisno od obima intervencije. To se može učiniti kroz mali rez koji je sakriven u jednom od pazušnih nabora ili se može produžiti do lakta kada za to postoji potreba. Uvek kada je to moguće, opredeljujemo se za minimalni ožiljak. Naši stručnjaci su autori radova na ovu temu i rado će vam prezentovati svoje rezultate tokom vaše konsultacije.

Operacija se može kombinovati sa liposukcijom. Nekada je moguće uraditi operaciju u ambulantnim uslovima ili se savetuje ostanak u bolnici jednu ili dve noći ukoliko je uradjena obimnija intervencija.

Vaš oporavak

Savetujemo nošenje uzanih majica ili posebnih steznika za ruke nekoliko nedelja po operaciji zbog smanjenja otoka. Modrice i slabiji bol, ukoliko se jave, nestaju posle nekoliko dana. Šavovi se uglavnom sami resorbuju, te nije potrebno njihovo uklanjanje.

Otok će postepeno nestajati, trebaće od tri do šest meseci da se postigne krajnji rezultat, zavisno od postupka.

Obično se pacijenti vraćaju na posao nakon nedelju dana od operacije.